De rutinerade marknadsbesökarna har varit här ett tag innan klockan tio, när marknaden officiellt öppnar, och så snart kommersen sätter igång blir det huggsexa kring de späda betorna.
Det fina är att konsument och producent möts direkt. Det är inga mellanhänder och det är guld man kan prata direkt. Har man till exempel hittat någonting i spetskålen är det ju bara att komma tillbaka nästa lördag så får man ett nytt, säger Bosse Kramsjö från Hildas Trädgård och fortsätter.
Fördelen är ju också att det är väldigt färskt. Broccolin skördade vi till exempel i morse.
Här finns potatis och tunnbröd, rökt kött och färsk strömming. Skogsbär som hjortron och blåbär ligger i sina prydliga förpackningar bredvid trädgårdsbär som vinbär och krusbär. Lokalproducerad honung, inlagd gurka, saft och sylter lockar jämte nyplockade kantareller och ägg från Gottne.
Allt som kan behövas för en hel måltid. Eller två.