Nyheter/Reportage

Traditionellt och lokalt på vinmässa

I samarbete med Munskänkarna arrangerar hotell Scandic för första gången vinmässa i sina nyrenoverade lokaler. Helgen 21-22 oktober väntar provningar och tilltugg, uppdelat i tre publika pass.

– För det första är jag väldigt intresserad av vin och hur man producerar, säger restaurangansvariga Anna Ramqvist. Med Munskänkarna har vi också mindre provningar ungefär sex gånger per år – så nu när vi har ytor för det sa vi att det här måste vi göra.
Beroende på val av pass får besökare lyssna till och smaka drycker från en rad leverantörer och producenter från både mer fjärran och närmare geografiska breddgrader. Även vinskribenten Fredrik Schelin dyker upp.
– Det blir mycket traditionellt från Italien och Moldavien. High Coast Wine och Mamma Mia Wine Club är här och representerar. Sedan har vi faktiskt två svenska vinproducenter från Skåne, det är kul. I dag är det skånska vinet ett väldigt bra och kvalitets-säkert vin. Det kanske blir första gången för många. 
Förhoppningen är att locka ett par hundra besökare per pass och att specialprovningarna, med trettio besökare per gång, blir lyckade.
– De blir bland annat med sherry och champagne. Vi har en kvinna från Champagne i Frankrike med ett sortiment som inte finns på Systembolaget. Små odlare och producenter är trendigt, det är det vi försöker plocka in; att hitta de här godingarna. 
För matupplevelserna står, tillsammans med Scandic, Matstudio S20. Ambitionen är att vinmässan ska bli årligt återkommande.

Publicerat