Luncher, catering och bokningar på kvällstid har varit Reuterdahls koncept de senaste åren och efter sju år vid rodret började Martin Svensson tänka på hur han kunde utveckla verksamheten. Samtidigt satt Märta Grundberg på Sjögatan och funderade i samma banor.
– Jag vill utveckla Märta och Chokladbiten men det är svårt att göra själv, säger Märta som hörde av sig till Martin – och nu slår de ihop sina påsar.
– Det blir två verksamheter i samma lokal. En bra combo tycker vi själva, tillsammans kan vi erbjuda ett bredare koncept.
Reuterdahls har haft stängt några dagar men har nu öppnat i entréplan igen, däremot fortsätter arbetet en trappa ned. En bit av golvet i restaurangen har öppnats och nere i källarvåningen blir det snart en lokal som är lika stor som den befintliga.
– Vi installerar också ett litet kök där nere, säger Martin och berättar att lokalen innehållit såväl konstateljé och marsipantillverkning som lager till den före detta klädbutiken Merkur.
– En stor del av vår verksamhet är catering och tillsammans med Märtas verksamhet kan vi nu erbjuda en helhetslösning med både mat och tårta.
– Och precis som tidigare kan man förstås beställa tårtor av mig, nu kommer man dessutom att kunna avnjuta bakverk på plats här, poängterar Märta.
Samarbetet med Örnsköldsviks Bluessällskap ska också fortsätta så även framöver blir det olika musikarrangemang hos Reuterdahls.
– Vi har kunnat ta in 80 personer på musikkvällarna men i och med utbyggnaden kan vi ta in 150, fortsätter Martin.
Martin och Märta har också planer på att satsa på evenemang som kopplas till smakupplevelser.
– Tanken är att kunna erbjuda vinprovningar och whiskyprovningar, säger Martin.
– Och tårtprovningar, kontrar Märta.
Sista dagen Märta och Chokladbiten har öppet på Sjögatan är 19 oktober, sedan räknar hon med att vara i gång hos Reuterdahls igen i början av november, då deras utbyggnad av källarplanet också väntas vara klar.
När allt är färdigt planerar de två företagarna också att arrangera någon form av invigningsfest.