Mat & dryck

Gästkock på Gålsjö Bruk vann kock-EM

– Det här betyder mycket också för oss, säger Catarina Molitor Sjöberg, vd på Gålsjö Bruk.

Tommy Myllymäki, återkommande gästkock på Gålsjö Bruk, och hans svenska lag vann på torsdagen kock-EM. På drygt fem timmar skulle de tävlande lagen laga till en kötträtt och en fiskrätt med förutbestämda huvudråvaror. Eftersom EM i år hölls i Stockholm blev det svenska råvaror: sej, ostron och blåmusslor samt unggris från Gotland.

– Det här betyder mycket också för oss, säger Catarina Molitor Sjöberg, vd på Gålsjö Bruk. Det är ju både en framgång för svensk matkultur och en bekräftelse på att vi, som samarbetar med i stort sett hela det svenska kocklandslaget, håller internationell toppklass på vårt kök.

Tommy och hans svenska lag går nu vidare till kock-VM 2015 där de även tävlat tidigare. År 2011 kom Tommy och laget tvåa.

 

Publicerat