Närproducerat på Vitsippans dag

Strålande solsken och lokala delikatesser drog mängder av besökare när Vitsippans dag hölls i Brynge kulturområde.

Vid stånden med närproducerad mat trängdes besökarna för att provsmaka och köpa hem bröd, ostar, praliner, rökt fisk och kött och mycket mer. För den som inte ville vänta till hemkomst med att fylla magen med läckerheter fanns nystekta kolbullar lagade över öppen eld och finfina kakor i Alberts Kafé. Den som vill odla sin egen mat kunde frossa i tomatplantor och kryddväxter att ta hem och plantera.

Utställare i år var Jeltses Praliner, Forseds Getgård, Meåfors Getgård, Östanö Skafferi, Näske Lax, Nyströms Potatis, Sörby Kalkongård, Kvarnå Trädgård, Evas Trädgård, Godsta Gård, Vestins Lantgård, Skogs-Hilda, Anitas Tunnbröd och Nordbo Gård.

Publicerat