Mat & dryck

För läckergommen

Lördag 26 maj är det dags för årets vin- och delikatessmässa på Vincontoret.

Sveriges smakguru Michel Jamais är på plats under årets vin- och delikatessmässa lördag 26 maj. Där ger han goda tips om mat och vin i kombination.

Vincontorets vin- och delikatessmässa firar femårsjubileum med utökade lokaler på Hotellgatan, under Statt.

– Vi expanderar, bland annat med en champagnesalong. Därmed blir det också en särskild satsning på champagne i år, med en stående provning i den avdelningen, säger Dennis Moström.

Nytt för i år är också att mässan delas in i två pass på vardera 3,5 timmar. I fjol kom väldigt mycket folk och tanken med att dela upp dagen är att trycket på lokalerna ska minska något.

Under varje pass ges fyra olika provningar; med whisky, Amarone, fantastiska kombinationer och en med smakgurun Michel Jamais. Jamais har en bakgrund som kock, kökschef och sommelier; han har besökt över 800 vingårdar och skrivit en rad böcker om dryck och kombinationer. Bland annat Michels Vin & Mat (2005) som utsågs till bästa svenska bok i kategorin ”mat och dryck” av Svenska Måltidsakademien vid Grythyttan.

Italienaren Roberto Carvutto, som flyttat till Ovansjö där han driver Apuliens Smak, är på plats med sina delikatesser. Liksom Evalena Bacchus från Ost- och delikatessbutiken. Box Whisky är också tillbaka och sätter upp en hel bar i whiskyrummet, som återinvigs efter renovering. Som vanligt kan man också prova många olika viner från i stort sett hela världen.

Publicerat