Mat & dryck

Tacopaj

4 portioner
Pajskal: 2 1/2 dl grahamsmjöl, 2 1/2 dl vetemjöl, 1/2 tsk salt, 2 tsk bakpulver, 50g smält margarin, 1 1/2 dl mjölk.

Fyllning: 500 g blandfärs, 1 gul lök, 1 vitlöksklyfta, 1 påse tacomix, 1 1/2 dl vatten, lite grädde.

Uppe på toppen: 4 tomater, 2 dl Créme Fraiche, 5 msk majonnäs, 2 1/2 dl riven ost, salt och peppar.

Gör så här: Blanda ihop ingredienser till skalet till en smidig deg, låt vila i kylen ca 30 minuter.Kavla tunt och lägg den kavlade degen i en smord pajform. Grädda i 200 grader i ca 15 min. Fräs lök och köttfärs gyllenbrunt, blanda ner övriga ingredienser och låt puttra klart på låg värme. Blanda crème fraiche, ost, majonnäs och kryddor i en skål. Fyll skalet med färs-röran, fyll upp med crème fraiche röran och toppa med skivade tomater. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter på 225 grader
Publicerat