Mat & dryck

Sesamstekt lax med mangochutneysås

Fyra portioner
Ingredienser: 700 g urbenad laxfilé med skinn, 2 msk lätt rostade sesamfrön, 1 hackad vitlöksklyfta, 1 hackad schalottenlök, 4 dl stark kycklingbuljong, 2,5 dl matlagningsgrädde, 2 msk maizenaredning, ljus, 3 msk mangochutney, gärna stark, 0,5 tsk gurkmeja.

Gör så här: Salta och peppra laxen och klappa in den med sesamfrö på köttsidan. Lägg den i en ugnsform och stek i ugnen på 175°C i 20-25 minuter. Fräs vitlök och schalottenlök i lite olja utan att det tar färg. Späd med kycklingbuljong och låt det sjuda utan lock tills hälften återstår. Häll i grädde och gurkmeja och låt det koka ihop. Red av med maizenan och tillsätt mango chutneyn. Smaka av med salt och peppar. Servera laxen och såsen med ris eller potatis och en fräsch grönsallad.

Enkel och god festrätt som dessutom är lättlagad. Smaksätt gärna såsen med lite hackad färsk koriander.
Publicerat