Mat & dryck

Biffwok med asiatisk sås

4 portioner.
500 g lövbiff, 1 purjolök, ca 200 g, 1 stor röd paprika, 250 g broccolibuketter, 250 g äggnudlar, 2 msk japansk soja, 1 msk pressad limesaft, 1 1/2 tsk salt, ca 2 krm cayennepeppar.

Asiatisk sås: 1 morot, ca 100 g, 2 tsk riven färsk ingefära, 1 msk flytande honung, 1/2 tsk rivet limeskal, 2 dl lätt crème fraiche, 1/2 tsk salt.

Gör så här: Skär lövbiffen i strimlor. Ansa purjolöken och skär den i strimlor. Kärna ur och strimla paprikan. Bryn lövbiffen i omgångar i smör i stekpannan 3-4 min. Lägg över i en gryta. Fräs grönsakerna i smör och lägg över i grytan. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Rör ner nudlar, soja, limesaft, salt och peppar i grytan. Skala och riv moroten grovt. Blanda morot, ingefära, honung, limeskal och lätt crème fraiche. Smaka av med salt. Servera lövbiffen med den asiatiska såsen.  

Publicerat