Mat & dryck

Pasta med räkor och avokado

Fyra portioner

Ingredienser: 250 g pasta, 1 kg räkor med skal eller 400 g skalade, 1 gul lök, 1 msk smör, 1 msk vetemjöl, 2 dl hummer- eller fiskbuljong, 2 dl cremé fraiche, saft av halv citron, 1/2 krm cayennepeppar, 2 avokado.

Gör så här: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skala räkorna. Skala och hacka den gula löken. Fräs den i smör i en gryta. Rör i mjölet och späd med buljongen. Rör i cremé fraiche och cayennepeppar. Låt såsen sjuda 3 min. Dela, kärna ur och tärna avocadorna. Rör ner räkor, avokadon och citronsaft i såsen. Låt allt bli varmt, men den får inte koka, då blir räkorna sega. Häll såsen över den nykokta pastan.

Publicerat