Eric Gadd är högaktuell med en ny platta som släpps 7 juli men det var inte därför han dök upp på Ulvön under lördagen. Han var speciellt inbjuden till releasefesten för årets Magasin Höga Kusten och den helt nya fotoboken Höga Kusten Land Sea & Phenomena.
På plats fanns också whiskyexperten Janne Groth, som tillsammans med fotografen Arne Adler och ett antal kända kockar och artister givit ut boken Whisky & mat.
Janne Groth berättade om whiskyns komplexa smakpalett och hur man kan kombinera olika whisky med mat. De cirka 80 gästerna på Ulvö Hotell fick också vara med om ett smaktest med tre olika whiskysorter i kombination med lax, inkokt ingefära och grönmögelost.
Eric Gadd, som också medverkat i Whisky & mat stod under tiden vid ett portabelt kök och tillagade inför publiken en spännande smakupplevelse: ankbröst med chili- och chokladsås smaksatt med whiskyn Talisker. En rätt som gästerna också fick smaka på.
Jag har länge varit intresserad av smaker och hur man kan kombinera dem. Mitt stora intresse är chilipeppar och när jag träffade Janne Groth hade jag ingen större kunskap om whisky men jag tyckte det skulle vara intressant att se om man kunde kombinera de olika smakerna i whisky med chili, berättade Eric Gadd.
Ett dignande bord skärgårdsbuffé väntade därefter innan Eric Gadd bjöd på några låtar med eget komp på akustisk gitarr, både gamla hits och smakprov från den kommande plattan. En exklusiv spelning för gästerna som bjudits in av Magasin Höga Kusten Publishing; det vill säga Peder Sundström, Anders Lönn och Håkan Nordström.
Eric Gadd på Ulvön
Artisten visade prov på sin matlagningskonst.
Publicerat