TV

Älgvandringen populär hos tyskarna

"Den stora älgvandringen" på SVT går hem i Tyskland.
– Vi blev inte lite glada när vi blev större än Formel 1, säger producenten Stefan Edlund.

22 april inleddes ”Den stora älgvandringen” på SVT Play. När programmet i år gör sin sjätte säsong har även den tyska tv-publiken fått följa älgarnas vandring genom Kullberg i Ångermanland.

– Som vi har väntat, säger producenten Stefan Edlund, uppväxt i Köpmanholmen. Man har ju en fördom om att tyskar verkligen älskar älgar och i höstas hörde kanalen RTL av sig, en av Tysklands största. Sedan reste de runt i Västernorrland för att göra reportage och lära känna den "typiska älgvandringstittaren" i Sverige.

Vem är den typiska tittaren?

– Jag vet faktiskt inte, vi visas ju verkligen överallt; på skolor, äldreboenden, för den som sitter hemma och inte upplever så mycket annat till den som vill ha lugn och ro en stund på jobbet. Så för oss är alla den typiska tittaren.

Hur har responsen från Tyskland varit?

– Vi har inte fått några tittarsiffror än men vi har gått upp i tittartoppen där också, det tog bara lite längre tid än på SVT Play. Vi blev inte lite glada när vi blev större än Formel 1 i Tyskland. Det innebär att intresset är rätt stort.

Hur går det att jobba med programmet?

– Bra, jag har saknat älgarna och blir lika förvånad varje år att det här är så tålamodsprövande, jag måste sitta lugnt i båten och vänta på våren, då kommer ju älgarna också. Vi fick se fyra stycken den femte dagen, det har snöat varje dag, verkligen varit ett busväder. Så det blir spännande nästa vecka eftersom det hänt så lite. Då kommer värmen – det ser vi fram emot.

”Den stora älgvandringen” avslutas 9 maj klockan 23.00. 

Publicerat